blog / Najpopularnije aplikacije za slanje novca: aplikacije u BiH i svijetu
Najpopularnije aplikacije za slanje novca: aplikacije u BiH i svijetu

Najpopularnije aplikacije za slanje novca: aplikacije u BiH i svijetu

U današnjem ubrzanom načinu života, potreba za efikasnim i sigurnim rješenjima za transfer novca je svakako jako bitna stavka. Sa razvojem tehnologije i raširenom upotrebom pametnih telefona, slanje novca postalo je lakše i praktičnije nego ikada prije. Sa punim pravom možemo reći da je tehnologija itekako “umiješala prste” i u sektoru finasija obzirom da sve veći broj korisnika koji pribjegava ovakvom načinu slanja novca.

Pojavilo se mnoštvo aplikacija za slanje novca koje zadovoljavaju različite potrebe korisnika širom svijeta i pružaju mnoge prednosti u odnosu na tradicionalni način slanja novca. U ovom članku ćemo istražiti neke od najpoznatijih aplikacija za slanje novca kao i neke od njihovih karakteristika.

1. Lova

Lova aplikacija je relativno nova aplikacija na našim prostorima koja takođe pruža usluge jednostavnog i brzog slanja novca unutar BiH. Naime, aplikacija postoji dvije godine i nastala je iz potrebe da se ubrza i modernizuje rad sa novcem i na našim prostorima.

Lova printscreens

Lova nije samo aplikacija za slanje novca jer nudi i druge usluge: plaćanje qr kodom, kupovinu dopuna, raznih bonova, kao i rad sa kriptovalutama. Naime, aplikacija je vezana za BCX kripto platformu, te na istoj možete da kupujete, prodajte ili mijenjate kriptovalute u KM i obrnuto.

Dostupna je za preuzimanje kako za Android, tako i za Apple korisnike, a sam proces registracije se obavlja kroz nekoliko koraka. Nakon toga, imate mogućnost da bilo kom drugom Lova korisniku šaljete novac u samo nekoliko sekundi putem mejla na koji je registrovan. Time štedite vrijeme i izbjegavate odlazak na šalter, kao i slanje putem keša putem nekog trećeg lica.

2. PayPal

PayPal je nesumnjivo jedan od pionira online transfera novca. Sa prisustvom u preko 200 zemalja i podrškom za 25 valuta, PayPal je revolucionirao način na koji ljudi obavljaju transakcije na globalnom nivou.

Korisnici mogu bezbjedno i brzo slati novac prijateljima, porodici ili trgovcima koristeći svoje adrese e-pošte ili brojeve mobilnih telefona. Lakoća korištenja platforme, snažna zaštita kupaca i besprijekorna integracija sa web stranicama za e-trgovinu učinili su je izborom za milione.

3. Venmo

Popularan u Sjedinjenim Državama, Venmo je stekao snažno uporište među mlađim korisnicima zahvaljujući korisničkom interfejsu i elementima društvenih medija. U vlasništvu PayPal-a, Venmo omogućava korisnicima da šalju novac prijateljima ili dijele račune brzo i jednostavno.

Njegova funkcija “payment feed” takođe omogućava korisnicima da vide nedavne transakcije svojih prijatelja, dodajući društvenu dimenziju transferima novca.

4. Zelle

Zelle je još jedna dobro poznata aplikacija za slanje novca u Sjedinjenim Državama. Njegova jedinstvena prodajna tačka leži u partnerstvu sa velikim bankama, omogućavajući korisnicima da šalju novac direktno sa svojih bankovnih računa bez dodatnih naknada.

Ovaj pojednostavljeni proces privukao je mnoge korisnike koji traže brz i siguran način prenosa sredstava unutar zemlje.

5. Cash App

Aplikacija Cash, koju je razvio Square Inc., sve više dobija na popularnosti zbog svoje svestranosti. Korisnici mogu slati novac prijateljima, ulagati u dionice, pa čak i primati plaće direktno putem aplikacije. Jednostavno korisničko iskustvo aplikacije Cash učinile su je omiljenom među pojedincima koji traže financijsku aplikaciju sve u jednom.

6. TransferWise (sada Wise)

Wise, ranije poznat kao TransferWise, poremetio je tradicionalni način slanja novca pružajući transparentne i isplative međunarodne transfere. Koristeći srednji tržišni kurs i naplaćujući samo nominalnu naknadu, Wise osigurava da korisnici dobiju najbolju moguću ponudu za prekogranične transfere novca.

7. Revolut

Revolut nije samo aplikacija za slanje novca već cijela aplikacija za digitalno bankarstvo. Korisnici mogu slati novac u inostranstvo, držati više valuta na jednom računu i trošiti u inostranstvu bez nekih skrivenih naknada.

Uz dodatne funkcije kao što su alati za praćenje budžeta i podrška za kriptovalute, Revolut je privukao veliku bazu korisnika u raznim zemljama.

Zaključak

Porast aplikacija za slanje novca promijenio je način na koji šaljemo novac globalno. Sa svojim sigurnim transakcijama ove aplikacije su postale sastavni dio modernih finansija. Bilo da se radi o slanju novca voljenim osobama, plaćanju roba i usluga ili upravljanju finansijama preko granica, ove aplikacije nude besprijekorno i efikasno rješenje za korisnike širom svijeta.

Kako tehnologija nastavlja da napreduje, možemo očekivati da će se ove aplikacije dalje razvijati i dobijati sve veći broj korisnika.

Ostavi Komentar

Najpopularniji blogovi

Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini

Bliži nam se kraj ove, za nas uspješne, 2023. godine, te je na red došlo sumiranje svih novih…

Vidi vise

Lova praznična ponuda: Osvojite nagrade i uštedite na kripto transakcijama!

Dragi ljubitelji kripta, Praznična sezona je stigla, a mi smo ovdje s posebnim iznenađenjem za sve vas! Lova,…

Vidi vise

Black Friday akcija: 50% snižena provizija za kupovinu i prodaju kriptovaluta na Lovi

Black Friday ili Crni Petak, jedan od najiščekivanijih dana za ljubitelje shoppinga u svijetu. Ima svoje korijene u…

Vidi vise

Nove usluge na Lovi: olakšajte svakodnevne aktivnosti uz xBon i vaučere za BinBin trotinete

U savremenom svijetu digitalnih novčanika i beskontaktnog plaćanja, Lova aplikacija donosi nove usluge koje će vas oduševiti. Ovaj…

Vidi vise

Najbolja Online Payment Aplikacija u BiH