blog / Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini
Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini

Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini

Bliži nam se kraj ove, za nas uspješne, 2023. godine, te je na red došlo sumiranje svih novih usluga koje smo dodali na na našu Lovu platformu u toku ove godine. Lova aplikacija postoji evo već dvije i po godine, a svi znamo da je nastala u saradnji sa BCX-om, prvom i najvećom kriptoplatformom u BiH, pa tako je i trgovina kriptovalutama moguća od samog početka.

Pored rada sa kriptom, Lova nudi širok spektar drugih usluga na koje su naši korisnici navikli već, a to je kupovna različitih dopuna i bonova, slanje novca, plaćanje skeniranjem QR koda, a od ove godine i plaćanje parkinga i režijskih računa.

U nastavku članka ćemo pisati više o uslugama koje su dodane u ovoj godini, kao i nekim novinama na samoj platformi, pa idemo lagano skrol ka dolje.

1. Potpuno novi dizajn Lova aplikacije

U aprilu mjesecu smo potpuno osvježili dizajn naše Lova aplikacije kako bismo na taj način poboljašli korisničko iskustvo. Aplikacija je prošla kroz osvježavajuću transformaciju, dobivši savremen i i moderan dizajn. Pored toga, funkcionalnosti su temeljno unaprieđene i optimizovane.

S ovim osvježenim izgledom, aplikacija ne samo da prati najnovije trendove, već i pruža korisnicima ugodno iskustvo istraživanja i korištenja njenih poboljšanih mogućnosti.

Lova printscreens

2. Lova je lanisirana i za iOS korisnike

Obzirom na veliki broj zahtjeva koje smo primili od korisnika iOS uređaja, donijeli smo odluku da proširimo dostupnost Lova aplikacije i na App Store, takođe u aprilu ove godine. Do tada je aplikacija bila dostupna isključivo putem Google Play Store-a, ali od aprila je moguće preuzeti je i s App Store-a, čime postaje dostupna svim korisnicima iOS-a.

Aplikacija se na App Store-u zove Lova Pay i ograničena je na regiju Bosne i Hercegovine. Ako ste odabrali drugu regiju, može se dogoditi da Lova Pay aplikacija neće biti vidljiva u rezultatima pretrage na App Store-u. U slučaju da je ne možete pronaći, jednostavno je potrebno promijeniti regiju na sljedeći način: Settings > Media and Purchases > View Account > Country/Region > Change Country or Region > Odaberite Bosnia and Herzegovina. Nakon toga, aplikacija će biti dostupna za preuzimanje.

3. Plaćanje parkinga Lovom

Od septmbra mjeseca smo dodali i uslugu plaćanja parkinga Lovom. Za sada je plaćanje parkinga dostupno svima koji žive na području Prnjavora, Srbca, Bleće, Kozarske Dubice, Broda, Dervente, Laktaša i Mrkonjić Grada, a vremenom ćemo dodavati i ostale gradove na području BiH.

Uvođenje inovativne usluge plaćanja parkinga i generalno proširenje ponude usluga unutar Lova platforme ima za cilj integraciju raznolikih usluga u jednostavnu aplikaciju, s namjerom olakšavanja svakodnevnih aktivnosti modernog čovjeka. Ova inicijativa pokazuje posvećenost Lova platforme u pružanju sveobuhvatnih rješenja koja zadovoljavaju potrebe savremenog načina života, čime se korisnicima omogućuje da obavljaju različite aktivnosti putem jedne jednostavne i intuitivne aplikacije.

4. Plaćanje režijskih računa

U doba digitalizacije, gde se svakodnevno susrećemo sa novim tehnologijama, Lova aplikacija se ponosi predstavljanjem praktične usluge koja će olakšati svakodnevne obaveze – plaćanje režijskih računa. Ova nova funkcionalnost donosi brojne prednosti, poput izbjegavanja gužvi u bankama, jednostavno plaćanje skeniranjem u nekoliko klikova, kao i plaćanje kriptovalutama.

Tako od oktobra mjeseca sa Lovom možete plaćati račune za struju, telefon i vodu Preduzeća kojima plaćate su: Elektroprivreda RS, m:tel i Vodovod A.D. Banja Luka, a vremenom će se njihovo broj svakako povećavati.

Čovjek drži telefon i plaća račun skeniranjem qr koda

5. Dopuna KM novčanika xBon-om

Takođe, od nedavno imate mogućnost da dopunite svoj digitalni KM novčanik putem xBona na preko 6500 lokacija širom Bosne i Hercegovine, uključujući Republiku Srpsku i Federaciju. Precizne lokacije za kupovinu ovog bona lako ćete pronaći unutar same Lova aplikacije, odabirom opcije “Uplata” sa početne stranice ili klikom na ovaj link.

Da napomenemo, xBon nije jedina opcija – Lova dopunu možete izvršiti i na više od 4500 lokacija u Republici Srpskoj, a sa xBonom je od sada moguće dopunjavati Lova KM novčanik i unutar Federacije. Pored dopune i bona, tu su i standardni načini uplate putem banke, PayPal-a kao i depozitrona gdje isplatom kod priređivača igara na sreću dopunjavate Lova KM novčanik o čemu je više napisano pod naslovom redni broj 7 ovog članka.

6. Dodavanje ETH 2.0 štednje i štednh novčanika

Lansiranjem Love na App Store, kao i redizajnom aplikacije dodane su i usluge ETH 2.0 štednje, kao i štednih novčanika. Korišćenjem usluga štednje možete ostvariti pasivni prihod na osnovu kamate, koja može iznositi do 6%. Naime, u saradnji sa BCX-om, najvećom kripto-menjačnicom u Bosni i Hercegovini, imate mogućnost kreiranja štednih novčanika u koje dodajete željeni iznos, na koji se kamata obračunava svakih 24 sata.

7. Lova depozitron kao način uplate

Od maja je uvedena još jedna nova usluga, odnosno način uplate na Lova KM novčanik – uplata depozitronom. Da biste uplatili novac na ovaj način, potrebno je da unesete određeni kod. Taj kod ste dobili prethodno prilikom isplate kod nekih od priređivača igara na sreću. Dakle, isplatili ste dobitak, te kao način isplate izabrali ste Lova aplikaciju, lova.ba.

Nakon toga, generiše se isplatni kod koji stiže na Vaš mejl i koji ćete upisati u Uplatu Lova depozitrona. Video tutorijal, kroz koji je detaljno pojašnjen cijeli proces, možete pogledati na ovom linku.

8. Lova dopune: Novotel mreža

Takođe, od novembra mjeseca ove godine stigla je i mogućnost dopune Novotel prepaid brojeva Lova aplikacijom. Tako da,  uz m:tel, BH telekom, Eronet i haloo mrežu, Lova aplikacija vam pruža i opciju dopune Novotel brojeva. To znači da sada možete dopuniti brojeve iz Novotel mreže putem Lova dopune. Ova mogućnost proširuje vaše opcije, čineći Lova aplikaciju još svestranijom za upravljanje vašim komunikacijama.

9. Lova vaučeri: BinBin trotineti

U novembru mjesecu smo omogućili i kupovinu vaučera za BinBin trotinete Lova aplikacijom. Obzirom da je jesen bila topla i suva, vožnja trotineta je bila moguća do decembra mjeseca.

Žena vozi električni trotinet

Trotineti su svakako postali jako popularni u zadnje vrijeme, te se definitvno uklapaju u svakodnevnicu savremenog čovjeka koji želi da izbjegne gradsku gužvu i što prije da stigne od tačke A do tačke B, a da pri tom ne zagađuje okolinu i ne dođe oznojen i zadihan na poslovni sastanak ili neko neformalno druženje.

10. Maksimalan isplata putem Lova depozitrona 500 KM, umjesto 200

Od mjeseca aprila je podignut dnevni limit na isplate putem Lova depozitrona. Do tada je on iznosio 200 KM a od aprila je podignut na 500 KM. Lokacije za isplatu putem Lova depozitrona možete pronaći na ovom linku.

Pored ovog načina isplate, da podsjetimo da putem vaš KM novac možete isplatiti i na bankovni račun koji ste registrovali na Lova aplikaciji, kao i na vaš PayPal nalog koji treba da je na istom mejlu sa kojim ste se registrovali na Lova platformu.

11. Nova mjesta na kojima možete plaćati Lovom

Usluga koja je dostupna od samog početka rada Lova aplikacije je usluga plaćanja skeniranjem QR koda. Dakle, umjesto plaćanja kešom ili kreditnim karticama, sa Lova aplikacijom je dovoljno da imate samo vaš telefon pri ruci i da račun koji dobijete platite jednostavnim skeniranjem koda koje vam pokaže prodavac u nekoj radnji. Bitno je napomenuti, da se plaćanje može ovaviti kako KM, tako i vašim kripto novčanikom gdje se kriptovalute automatski konvertuju u KM-ove te prodavac dobija KM valutu.

Spisak svih mjesta na koji prihvataju Lova plaćanje možete pogledati na ovom linku, a neka od novih mjesta na kojima je dostupan ovaj vid plaćanja od ove godine su:

Autokaroserija s.p. – Knjaza Miloša 59, Banja Luka; Energomont d.o.o. (Astorija) – Karadjordjeva 2, Banja Luka; Max Bet – Trg srpskih junaka 3 Banja Luka; Izrada kljuceva merkator – Aleja svetog save 69 Banja Luka; Mobilux – rg branilaca br 3, braće pobrić bb, poslovna zona vila broj 9 – bukva Tešanj; Media Market – Novaka Pivaševića 7, Prnjavor; Gatto Tratorija – Carice Milica 17, Banja Luka; Corso – Vidovdanska 2, Banja Luka; RABBIT – Kralja Aleksandra Karađorđevića 57, Banja Luka; Dentina – Vase Pelagića 40, Banja Luka.

Zaključak

Ova godina je bila izuzetno uspješna za Lova platformu, koja je unaprijedila svoju aplikaciju, proširila dostupnost na iOS korisnike, i dodala niz novih usluga kako bi korisnicima pružila potpuno iskustvo. Novi dizajn, mogućnost plaćanja parkinga i režijskih računa, ETH 2.0 štednja, dopuna novčanika putem xBona, Lova vaučeri za BinBin trotinete, i povećanje dnevnog limita isplate depozitronom samo su neki od mnogobrojnih unapređenja.

Pozivamo sve korisnike da preuzmu ili ažuriraju Lova aplikaciju kako bi iskoristili sve nove i poboljšane usluge koje smo dodali. Uživajte novi dizajn aplikacije, plaćajte parking, režijske račune, ili štedite ETH 2.0 putem ove jednostavne i multifunaplikacije. Nastavljamo raditi na unapređenjima i proširenjima kako bismo vaša svakodnevna iskustva učinili još lakšim i praktičnijim.

Hvala vam na povjerenju i srećni predstojeći praznici od Lova tima.

Ostavi Komentar

Najpopularniji blogovi

Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini

Bliži nam se kraj ove, za nas uspješne, 2023. godine, te je na red došlo sumiranje svih novih…

Vidi vise

Lova praznična ponuda: Osvojite nagrade i uštedite na kripto transakcijama!

Dragi ljubitelji kripta, Praznična sezona je stigla, a mi smo ovdje s posebnim iznenađenjem za sve vas! Lova,…

Vidi vise

Black Friday akcija: 50% snižena provizija za kupovinu i prodaju kriptovaluta na Lovi

Black Friday ili Crni Petak, jedan od najiščekivanijih dana za ljubitelje shoppinga u svijetu. Ima svoje korijene u…

Vidi vise

Nove usluge na Lovi: olakšajte svakodnevne aktivnosti uz xBon i vaučere za BinBin trotinete

U savremenom svijetu digitalnih novčanika i beskontaktnog plaćanja, Lova aplikacija donosi nove usluge koje će vas oduševiti. Ovaj…

Vidi vise

Najbolja Online Payment Aplikacija u BiH