blog / Prednosti aplikacija za beskontaktno placanje, slanje i primanje novca
Prednosti aplikacija za beskontaktno placanje, slanje i primanje novca

Prednosti aplikacija za beskontaktno placanje, slanje i primanje novca

Aplikacije za plaćanje nam olakšavaju način na koji primamo i šaljemo novac, plaćamo račune i kupujemo robu i usluge. Sa samo nekoliko dodira na pametnom telefonu, možete izvršiti transakcije u realnom vremenu, bez potrebe za gotovinom ili karticama. Ove aplikacije omogućavaju korisnicima da skeniraju QR kodove za plaćanje i uživaju u nizu drugih mogućnosti kao što su slanje novca, primanje novca, dopuna kredita za mobilni telefon i još mnogo toga.

beskontaktno bezgotovinsko plaćanje putem qr koda

Aplikacija koja vam pruža ove usluge, a koja je dostupna u BiH je Lova aplikacija. Možete je preuzeti potpuno besplatno sa Google Play Store, a uskoro će biti dostupna i na App Store.

Jedna od glavnih prednosti aplikacija za online plaćanje je njihova praktičnost. Oni eliminišu potrebu za fizičkom valutom, omogućavajući plaćanje u bilo koje vrijeme, s bilo kojeg mjesta, bez potrebe za nošenjem gotovine.

Još jedna ključna prednost aplikacija za beskontakto plaćanje je sigurnost. Većina ovih aplikacija koristi tehnologiju šifriranja kako bi vaše finansijske informacije bile bezbedne, a transakcije se obrađuju putem sigurnih servera. To hakerima znatno otežava krađu vaših podataka ili sredstava, u poređenju sa tradicionalnim metodama plaćanja koje se često oslanjaju na fizičke kartice koje se mogu izgubiti ili ukrasti.

haker drži laptop

Aplikacije za online plaćanje takođe su dizajnirane tako da budu jednostavne za korištenje, s jednostavnim i intuitivnim interfejsom, koji olakšava slanje i primanje novca, kao i  plaćanje roba i usluga. Da izvršite uplatu, jednostavno skenirate QR kod ili unesite podatke o primaocu u aplikaciju i transakcija će biti završena za nekoliko sekundi. Ovo eliminiše potrebu za neugodnim, dugotrajnim razmjenama, gdje morate pronaći nekoga ko će vam vratiti novac ili čekati u redu da izvršite plaćanje.

Još jedna prednost aplikacija za online plaćanje je da vam mogu pomoći da efikasnije upravljate svojim financijama. Većina aplikacija dolazi sa funkcijama koje vam omogućavaju da pratite svoju potrošnju, postavite budžete i kategorizirate troškove, što olakšava praćanje gdje najviše trošite vaš novac. Ove informacije se takođe mogu koristiti da vam pomognu da donesete bolje finansijske odluke i identifikujete oblasti u kojima možete smanjiti troškove.

Dostupne su mnoge aplikacije za online plaćanje, svaka sa svojim jedinstvenim skupom funkcija i mogućnosti. Neke od najpopularnijih aplikacija na globalnom nivo su PayPal, Venmo, Zelle, Cash App i Google Pay.

Zaključak

Aplikacije za beskontaktno plaćanje nude jednostavnu, sigurnu i prilagođenu alternativu tradicionalnim metodama plaćanja. Uz mogućnost slanja i primanja novca, plaćanja računa i kupovine robe i usluga, sa samo nekoliko dodira na vašem pametnom telefonu, ove aplikacije mijenjaju način na koji poslujemo.

Jedna od takvih aplikacija koju možete preuzeti već danas je Lova. Bilo da šaljete novac prijateljima, plaćate robu i usluge ili primate novac od nekoga, ovakve aplikacije nude brzo i jednostavno rješenje koje olakšava upravljanje vašim finansijama.

2 Komentara

  1. Miroslav 2 Februara, 2023 u 8:16 am

    Kako da skeniram karticu ili…da bi placao telegonom

  2. lova 2 Februara, 2023 u 10:54 am

    Poštovani, sa Lova aplikacijom vršite plaćanje mobilnim telefonom na preko 100 lokacija širom BiH, skenranjem QR koda. Pored usluga plaćanja aplikacija nudi i mogućnosti slanja i primanja novca o čemu možete više pročitati na našem sajtu: https://lova.ba/ a samu aplikaciju možete preuzeti putem ovog linka: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wallet.bcx

Ostavi Komentar

Najpopularniji blogovi

Nove usluge na Lova aplikaciji: Pregled svih inovacija u 2023. godini

Bliži nam se kraj ove, za nas uspješne, 2023. godine, te je na red došlo sumiranje svih novih…

Vidi vise

Lova praznična ponuda: Osvojite nagrade i uštedite na kripto transakcijama!

Dragi ljubitelji kripta, Praznična sezona je stigla, a mi smo ovdje s posebnim iznenađenjem za sve vas! Lova,…

Vidi vise

Black Friday akcija: 50% snižena provizija za kupovinu i prodaju kriptovaluta na Lovi

Black Friday ili Crni Petak, jedan od najiščekivanijih dana za ljubitelje shoppinga u svijetu. Ima svoje korijene u…

Vidi vise

Nove usluge na Lovi: olakšajte svakodnevne aktivnosti uz xBon i vaučere za BinBin trotinete

U savremenom svijetu digitalnih novčanika i beskontaktnog plaćanja, Lova aplikacija donosi nove usluge koje će vas oduševiti. Ovaj…

Vidi vise

Najbolja Online Payment Aplikacija u BiH