blog / Online kupovina: naručivanje proizvoda iz udobnosti vašeg doma
Online kupovina naručivanje proizvoda iz udobnosti vašeg doma

Online kupovina: naručivanje proizvoda iz udobnosti vašeg doma

Obzirom na ubrzan tempo života i sve veći nedostatak slobodnog vremena, odlazak u prodavnicu se često odlaže. Razloga za odlaganje je mnogo, počevši od vremena koje nam je potrebno da kroz gradsku gužvu dođemo do našeg butika ili neke druge prodavnice, pa do vremena koje ćemo izdvojiti pri odabiru željenog artikla.

Sa druge strane, online kupovina ne zahtjeva odlazak u prodavnicu, te samim tim vam olakšava svakdnevne aktivnosti. Jednostavno, birate proizvode iz udobnosti Vašeg doma, izvršite narudžbu koja stiže na Vašu kućnu adresu. Vrijeme koje biste potršili na odlazak u prodavnicu možete iskoristiti za ispijanje kafe, gledanje omiljene serije ili druženje sa prijateljima.

Koje su prednosti online kupovine u odnosu na tradicionalnu?

Ako bismo htjeli da izdvojimo jednu od najvećih prednosti online kupovine onda bi to svakako bila ušteda vremena. Dakle, nema odlaska u prodavnicu, ne možete da “zaglavite” u gradskoj gužvi. Izvršite narudžbu i kurir vam dostavi u isti dan, ili u roku od 48h.

Momak prima dostavu na vratima

Pored uštede vremena, online kupovinom često možete da uštedite i novac jer se dosta proizvoda može naći po nižoj cijeni. Razlog za to je jednostavan: internet trovine ne plaćaju prostor i trgovce koji su potrebni u klasičnim trgovinama.

Online trgovinu možete da obavljate bilo kada, ne morate čekati da se prodavnica otvori, niti da se uklapate u radno vrijeme iste. Ovo posebno mogu da iskoriste ljudi koji do kasno ostaju budni i vrijeme provode na internetu.

Kako možemo vršiti plaćanje prilikom online kupovine?

Za online kupovinu koristimo online šopove. To su sajtovi koji su specijalizovani za dodavanje proizvoda sa slikama i opisom gdje možete da izršite plaćanje i narudžbu na vašu kućnu adresu. Što se tiče načina plaćanja, dostupno je više opcija. Ukoliko ste vlasnik web šopa, imate mogućnost da vršite naplatu pozećem, putem kreditnih kartica, PayPal-a, a od sada je dostupno i Lova plaćanje na teritoriji BiH.

Šta je Lova plaćanje i kako platiti lovom na web šopu?

Lova plaćanje je plaćanje putem Lova mobilne aplikacije. Aplikacija je dostupna kako na Google Play Store, tako i na App Store. Plaćanje Lovom se vrši jednostavnim i sigurnim skeniranjem QR koda.  U saradnji sa BCX platformom, vašu online kupovinu možete platiti i kripto novčankom, pored standardnog plaćanja u domaćoj, KM, valuti.

Sve što je potrebno je da odaberete Lova plaćanje na web šopu, skenirate QR kod ili unesete odgovarjući ID. Više o načinu plaćanja možete pogledati u ovom videu.

lova plaćanje na web šopu

Kako dodati Lova plaćanje na web šop?

Ukoliko ste vlasnik online trgovine i želite da omogućite Lova plaćanje, možete nas kontaktirati na mejl info@lova.ba kako bi vas dalje uputili u sam proces registracije. Gledano sa tehničke strane, neophodno je da je web šop rađen u WordPress CMS-u i WooCommerce-u kako biste mogli instalirati i podesiti Lova Payment Gateway plagin. Više o samo mo postupku dodavanja možete pogldati u ovom videu.

Da sumiramo

Kupovina putem interneta je, zbog svoje praktičnosti, definitivno nešto što je iz dana u dan sve aktuelnije, kako u svijetu tako i kod nas. Kupovinu možemo obavljati bilo kada iz naše dnevne sobe, kreveta, autobusa, kafića ili bilo kog mjesta na kojem imamo internet konekciju, a ušteda vremena je zagarntovana. Plaćanje je svakako jedna od bitnih stavki kada vršimo online kupovinu. Iako je tradicinalni način plaćanja (plaćanje pouzećem na web šopu) i dalje prisutan na našim prostorima, ne znači da ne treba da razvijamo ostale načine online plaćanja.

Pored plaćanja bankovnom karticom, online plaćanje mobilnim aplikacijama je svakako sve više prisutno zbog svoje praktičnosti i sigurnosti. Sa Lova aplikacijom, digitalnim novačnikom, možete vršiti plaćanje na web šopu u samo nekoliko klikova i samo sa mobilnim telefonom.

Ostavi Komentar

Najpopularniji blogovi

BCX i Lova nagradna igra na društvenim mrežama

Mjesec maj je predviđen za nagrađivanje svih zaljubljenika u kripto tehnologiju obzirom da se u ovom mjesecu desila…

Vidi vise

Bitcoin Pizza Day – Proslava prve Bitcoin transakcije

22. maja obilježava se važan događaj u istoriji Bitcoina i kriptovaluta širom svijeta – Bitcoin Pizza Day. Ovaj…

Vidi vise

Potencijalni rizici korištenja aplikacija za slanje novca i kako ih izbjeći?

Aplikacije za slanje novca postale su sve popularnije u posljednjih nekoliko godina. Sa samo nekoliko dodira na našim…

Vidi vise

Lova depozitron: način uplate i isplate na Lova aplikaciji

Lova aplikacija predstavlja digitalni novčanik koji je dostupan na području BiH i koji Vam može itekako olakšati svakodnevne…

Vidi vise

Najbolja Online Payment Aplikacija u BiH