blog / Digitalni novčanik koji staje u svaku torbicu
Digitalni novčanik koji staje u svaku torbicu

Digitalni novčanik koji staje u svaku torbicu

Male torbice su uvijek u modi i skoro svaka žena ima barem jednu u svojoj kolekciji. Možda im praktičnost nije jača strana, budući da ne možete puno stvari da ponesete u njima. Novčanik je sigurno jedan od predmeta koje morate imati u torbici, bilo ona velika ili mala, ali ukoliko biste imali digitalni novčank staje u vaš mobilni telefon, to bi vam dodatno uštedilo prostor.

Šta svaka žena ima u svojoj torbici?

Ako bismo htjeli da sastavimo minimalni spisak stvari koje svaka žena uvijek mora da ima u torbici onda bi to izgledalo ovako: telefon, novčanik, ključ, karmin, labelo ili neki drugi kozmetički proizvod. Naravno, ovaj spisak bi se mogao itekeko proširiti, ali ukoliko ste ljubitelj manjih torbica onda ćete definitivno morati da napravite neku selekciju.

Pogled na stvari iz ženske torbe

U svakom slučaju, telefon i novčanik su nešto što nikako ne možete izostaviti. Ranije su telefoni bili dosta manji, pa nisu ni zahtjevali puno prostora u torbici, za razliku od današnjih uređaja koji su iz godine u godinu sve veći.

Većina novijih telefona imaju ekran od 6 inča, pa ako ste još i ljubitelj većih novčanika onda mala torbica definitifno neće moći da ispuni vaše zahtjeve. Nažalost, u većini slučajeva, veći novčanik ne znači da smo bogatiji, nego je on često pun nepotrebnih papirića, računa i kartica.

Šta je digitalni novčanik?

Da bi smo uštedjeli na prostoru u našoj torbici, bilo bi odlično kada novčanik ne bi morali ni da nosimo, zar ne? To bi onda značilo da nemamo novac kod sebe i da ne možemo ništa plaćati, što ne zvuči nimalo dobro.

Srećom, postoji način da spojite vaš telefon i novčanik, te da plaćanje vršite upravo vašim mobitelom, bez novčanika, keša ili kartica. Dakle, dobijate digitalni novčanik kojim beskontktno plaćate u vašem omiljneom kozmetičkom salonu, restoranu ili foto studiu.

Žena drži telefon i skenira qr code

Kako instalirati i koristititi digitalni novčanik na vašem telefonu?

Da biste dobili digitalni novčank za plaćanje neophodno je instalirati Lova aplikaciju sa Google Play Store-a. Aplikacija će uskoro biti dostupna i na App Store-u.

Sa Lovom u rukama dobijate mogućnost plaćanja roba i usluga skeniranjem QR koda putem mobilnog telefona, kao i slanja i primanja novca. Pored plaćanja KM-om (konvertibilnom markom), aplikacija omogućava i plaćanje u kriptovalutama, kao partner sa BCX platformom.

Lova plaćanje dostupno je na preko 100 lokacija širom BiH, a spisak svih radnji koje prihvataju Lova plaćanje sa tačnim adresama možete pogledati ovdje. Nakon instaliranja aplikacije, neophodno je izvršiti registraciju u nekoliko koraka,  a više o samoj aplikaciji i načinu korištenja iste možete pročitati na ovom linku.

Da sumiramo

Sa Lovom u telefonu dobijate digitalni novčanik koji vam ne zauzima nikakav dodatni prostor u torbici, a daje mogučnost jednostavnog, brzog i sigurnog plaćanja. Samim tim, nemate više prepreku da nosite svoju omiljenu malu torbicu u koju sada možete dodaati i futrolu za vaše naočare ili omiljeni karmin.

Ostavi Komentar

Najpopularniji blogovi

Lova i Meridian: Uplate na Lova KM novčanik i Meridian nalog

Sa Lova aplikacijom svakodnevne životne aktivnosti postaju lakše i jednostavnije. Naime, cijeli koncept aplikacije je osmišljen sa ciljem…

Vidi vise

Prednosti korištenja aplikacija za slanje novca u odnosu na tradicionalne metode

Posljednjih godina, popularnost aplikacija za slanje novca je porasla, jer nude jednostavan, pouzdan i siguran način prenosa novca,…

Vidi vise

Porast broja mobilnih aplikacija za plaćanje: praktičnost, sigurnost i pristupačnost

Kako tehnologija nastavlja da napreduje, ne čudi da se i način na koji upravljamo svojim finansijama mijenja. Mobilna…

Vidi vise

Online kupovina: naručivanje proizvoda iz udobnosti vašeg doma

Obzirom na ubrzan tempo života i sve veći nedostatak slobodnog vremena, odlazak u prodavnicu se često odlaže. Razloga…

Vidi vise

Najbolja Online Payment Aplikacija u BiH